Ansigtsløft

Tyngdekraften og tiden er to af vores fjender, når det gælder et langt liv. Jo ældre vi bliver, jo mere vil huden rynke og hænge. Hvis du er plaget af overflødig hud, som hænger løst ned, kan du have stor glæde af at få opstrammet ansigtet med et facelift.

Hvad koster et ansigtsløft?

Generelt er ansigtsløft dyre, men hvis du er meget plaget af, hvordan dit aldrende ansigt ser ud, kan det føles som den eneste udvej, og dermed kan det være prisen værd. Der kan være nogle forholdsregler, der skal tages både før og efter operationen, men det kan din kirurg informere dig om i detaljer.

Prisen på et ansigtsløft kan svinge meget. Det kommer alt sammen an på den enkelte klinik, omfanget og typen af operationen. Jo mindre et ansigtsløft du skal have lavet, jo billigere kan du forvente, at det er. Et miniansigtsløft kan ofte koste omkring 30.000, mens et stort facelift nemt koster mere end 50.000.

Du kan søge flere informationer og finde mere konkrete priser ved at kigge på de forskellige klinikkers hjemmesider.

Selv når du finder en klinik, hvor du gerne vil have lavet operationen, kan der være små forskelle i pris. Typisk kommer den endelige pris an på netop dine ønsker, og der kan være forhold, der gør, at det bliver dyrere end klinikkens vejledende priser.

Prisen afhænger bl.a. af typen af ansigtsløft

Der findes forskellige metoder inden for ansigtsløft, og der er også forskellige priser alt efter, hvor meget du gerne vil have lavet.

Hvis du har et problem med, at både huden på ansigtet og halsen hænger løst, så kan der være penge at spare ved at få lavet både hals- og ansigtsløft i samme ombæring.

Det kan give god mening at få klaret flere ting på én gang, hvis du alligevel skal være indlagt efter et stort ansigtsløft. Det er selvfølgelig en personlig vurdering, og det er op til dig, hvad du har brug for, hvor du gerne vil opereres, og hvilken type operation der skal til.

Hvilken type ansigtsløft skal du vælge?

Priserne på ansigtsløft kommer også an på, om det blot er dele af ansigtet eller hele ansigtet, der skal have et facelift. Du kan eksempelvis forvente, at priserne på et nedre ansigtsløft er billigere, end hvis du skal have strammet op over det hele.

Udover de forskellige omfang, findes der også forskellige typer af ansigtsløft, og det omfatter eksempelvis:

  • Ansigtsløft med tråde
  • Mini ansigtsløft
  • Ansigtsløft uden kirurgi
  • Halsløft

Om du skal vælge det ene eller det andet, kommer an på dine ønsker. En kirurg på den enkelte klinik vil kunne rådgive dig om fordele og ulemper ved hver type.

Overvej eventuelle komplikationer ved et facelift

Før du beslutter dig for, om du gerne vil have et ansigtsløft, er det vigtigt, at du er bekendt med de risici, der er forbundet hermed. Derudover kan varigheden/effekten af ansigtsløftet variere, og det er bedst, hvis du undgår at svinge i vægt, da overvægt kan modvirke effekten af operationen.