Mørke rander under øjnene behandling

Både mænd og kvinder kan blive ramt af mørke rander, og de kan tage fokusset væk fra resten af ansigtet. På denne side kan du læse mere om mørke rander under øjnene, hvad de kommer af, og hvad en operation for at fjerne rander under øjnene typisk koster.

Hvad koster en operation for mørke rander under øjnene?

Mørke rande under øjnene kan skæmme et kønt ansigt. Derfor kan det være et ønske at få dem væk. En løsning er at få dem fjernet via en operation. Da en operation af denne art kræver præcision og en kirurgisk uddannelse samt personale og andet, kan prisen nemt løbe op i mange tusind kroner.

Typisk vil en operation af denne art koste i nærheden af 15.000 kroner. Nogle klinikker tager mere, andre mindre, men det lader til at være et repræsentativt prisleje.

Sammenlignet med andre løsninger, er en kirurgisk operation permanent, og pengene kan derfor være givet bedre ud end for andre løsninger/behandlinger.

Hvilke behandlingsmuligheder findes der?

At få fikset sorte rander under øjnene via en operation er en mulighed. Andre muligheder er behandling med creme eller indsprøjtning af filler.

Du kan også finde andre løsninger ved at søge informationer på nettet, men uanset hvilken løsning du støder på, er det en god idé at være kildekritisk, da det langt fra er alle behandlinger, der er lige effektive.

En sidste mulighed er at leve med de mørke rander under øjnene.

Hvilken behandling skal du vælge?

Inden du beslutter dig for, om du vil have behandling eller ej, kan det være en god idé at lytte til din mavefornemmelse.

Hvis dit instinkt siger dig, at du kun vil blive glad, når de mørke rander under øjnene er væk, så er en operation nok det bedste bud. Det kommer helt an på omfanget, og hvor meget det generer dig.

En operation er til gengæld dyrere end andre løsninger, men de andre løsninger er ikke-permanente, hvilket betyder, at du kontinuerligt skal købe og bruge creme for at modvirke de rander, som naturligt kommer under øjnene.

Hvorfor får du mørke rande under øjnene?

Der er flere forskellige ting, der har indvirkning på, om din krop udvikler mørke rander under øjnene. Hyppige årsager er, at huden bliver slappere og mere gennemsigtig med alderen, hvilket gør, at man kan se blodkarrene igennem huden.

Andre årsager kan være:

  • Ophobning af væske under øjnene
  • Væskemangel
  • Søvnmangel
  • Forkert kost

Om du får mørke rande under øjnene kan komme af mange forskellige årsager. Hvis du er heldig, er det et forbigående problem, hvilket det nok ofte vil være, hvis du er ung og har spændstig hud.

Hvis du derimod er oppe i årene, må du indstille dig på, at de mørke rande under øjnene er kommet for at blive.

Uanset alder, køn, livsstil og andre ting, er det en god idé, at du orienterer dig grundigt, inden du træffer en beslutning om operation, da kirurgisk fjernelse af hud er permanent. En konsultation med en klinik kan sikkert give dig afklaring.