Nedre øjenlågsoperation

Uanset om du er funktionelt eller kosmetisk plaget af løs hud på øjenlågene eller poser under øjnene, er det godt, at du har mulighed for at få en øjenlågsoperation. Her på siden kan du læse mere om nedre øjenlågsoperationer og se eksempler på prisintervaller.

Hvad koster en nedre øjenlågsoperation?

Hvis du kun skal have foretaget en nedre øjenlågsoperation, kan du forvente at komme af med cirka 10.000-15.000 kroner. Priserne kan variere meget på nationalt plan, da der kan være faktorer såsom lønninger, der påvirker kundens/patientens pris.

En nedre øjenlågsoperation kan ofte kombineres med en øvre øjenlågsoperation, hvilket kan give lidt rabat.

Da en operation af de nedre øjenlåg kan være ret dyrt, kan du undersøge, om den foretrukne klinik giver mulighed for at betale via en afdragsordning. Det kan være en fordel, hvis du ikke vil vente på at have råd til at få en operation.

Mange har ikke en så stor opsparing, men ved at betale et mindre, fast beløb hver måned, er prisen på selv de dyre operationer overkommelige at betale.

Hvad menes der med ‘nedre øjenlåg’?

Termen ‘nedre øjenlåg’ er måske lidt misvisende, da mennesker blot har et øvre øjenlåg. Katte har flere øjenlåg på hvert øje, men mennesker har jo kun ét. Inden for sundhedsbranchen og kosmetisk kirurgi kan der dog refereres til både øvre og nedre øjenlåg. Nedre øjenlåg er en anden term for ‘poser under øjnene’.

Det har formentlig fået dette navn, da det lyder pænere. Da poser under øjnene kan hænge en del ned, ligesom løs hud under en blodhunds øjne, så ligner det måske øjenlåg. Poser under øjnene skal dog ikke forveksles med rande under øjnene.

For nogle kan de mørke rande under øjnene dog være et forstadie til poser under øjnene. I så fald kan det være ønskeligt at prøve at afhjælpe dem med rynkecreme.

Gode råd før operationen

Den dag, hvor du skal opereres, bør du ikke have creme eller makeup på. Du bør også overveje ting såsom rygestop og at bibeholde vægten, da vægtændringer (vægtøgning) og rygning kan mindske effekten af operationen.

Klinikkens personale vil sørge for at informere dig på selve operationsdagen, men inden da kan det være fordelagtigt at have haft nogle konsultationer med dem og læse alt deres materialer, så du er godt forberedt.

Gode råd efter operationen

Når du så er blevet opereret, er det bedst, hvis du holder dig i ro. Det indebærer også at undgå tunge løft og at bukke sig ned.

Du vil ofte kunne tage hjem et par timer efter operationen, men det anbefales, at du får en person til at køre dig. En ledsager kan både holde øje med dig og få dig transporteret sikkert hjem.

Andre gode råd omfatter, at du bør holde en ispose eller andet koldt på øjnene ad flere omgange i de følgende dage, og du bør også undgå at bruge makeup og creme på det opererede område.

Efter nogle få dage vil du skulle have fjernet stingene af en kirurg på den valgte klinik.