Øjenlågsløft

Inden du beslutter dig for at få lavet et øjenlågsløft, bør du undersøge markedet, sætte dig godt ind i fordele og ulemper ved at få en operation samt at orientere dig om, hvad det koster. Det håber vi på at kunne hjælpe dig lidt på vej med.

Hvad koster et øjenlågsløft?

Typisk vil prisen for øjenlågsløft koste omkring 10.000 kroner. Hvad den enkelte klinik tager for denne type operation kommer an på flere ting, og der kan være penge at spare, hvis du samtidig får foretaget en operation af de ‘nedre øjenlåg’, også kaldet poser under øjnene.

Ydermere kan der også være penge at spare ved at kombinere et øjenløft med behandling for kragetæer, hvilket er rynkerne i øjenkrogene.

Når du kigger på konkrete prislister hos de enkelte klinikker, er det værd at kigge på, om prisen er inklusiv eller eksklusiv den obligatoriske patientforsikring på 6 %, ligesom det også kan være fordelagtigt at kigge på, om klinikken tilbyder operation på afbetaling.

Hvordan foregår et øjenlågsløft?

Til forskel fra andre behandlinger, så er et øjenlågsløft permanent. Det foregår nemlig ved, at en kirurg skærer din hud op og derved fjerner overskydende hud på øjenlåget, hvorefter huden syes sammen igen.

Da huden bliver opskåret og syet sammen, er det derfor et markant indgreb sammenlignet med andre behandlinger, men hvis de mildere metoder ikke virker, kan operation være den eneste løsning.

Gode råd før og efter øjenlågsløftet

Når først du har fået løs hud på øjenlågene, er der ikke ret meget at gøre. Du kan enten vælge at leve med det, eller du kan få behandling eller operation. Hvis du gerne vil have en operation, bør du som ryger overveje at stoppe med at ryge, da rygning efter operationen kan mindske effekten.

Vægtændringer kan også påvirke dine øjenlåg, og hvis du tager på og taber dig igen, kan det være, at din hud ikke kan ‘kravle’ på plads, hvor den var før.

Efter operationen bør du holde dig i ro, sådan at din hud kan få fred til at hele. Du bør også undgå tunge løft, ligesom du bør undlade at bruge makeup og creme i de næste par uger.

Kosmetisk eller funktionel operation?

En person der er meget plaget af løs hud på øjenlågene og under øjnene kan nemt blive opfattet som træt og uoplagt, og da mange mennesker ikke ønsker at blive dømt på deres udseende på den måde, kan det være en fordel at få opereret den overskydende hud væk.

I særlige tilfælde kan et øjenlågsløft være gratis. Det kan det, hvis det ikke blot er en kosmetisk operation men en funktionel én af slagsen. Det vil sige, at du decideret er hindret af løs, overskydende hud på dine øjenlåg. Løs hud kan nemlig være så meget i vejen, at det generer dit udsyn.

Du kan undersøge, om du har en forsikring, der dækker en sådan operation. I mange tilfælde vil et øjenlågsløft blot være kosmetisk og dermed ikke være dækket, men det er alligevel værd at undersøge.