Rynker under øjnene

Nogle vælger at leve med rynker under øjnene som en naturlig del af deres udseende, mens andre vil komme dem til livs. Hvis du er en af sidstnævnte, håber vi på, at du her kan blive klogere på, hvad der kan gøres ved rynker under øjnene, og hvad behandling koster.

Hvad koster behandling af rynker under øjnene?

Behandling med filler koster tit omkring 1.800-2.000 kroner, hvorimod indsprøjtning af Botox koster omkring 2.500 kroner. For begge behandlingsmuligheder kan der være rabat på de efterfølgende injektioner, hvis du får lavet flere på én gang.

Priseksemplerne vi nævner her tager udgangspunkt i ikke-permanente og ikke-kirurgiske behandlinger.

Mange klinikker tilbyder afbetaling over en længere periode. Det kan være gavnligt, hvis du ikke har sparet pengene op på forhånd og ikke vil vente.

Hvilke behandlingsmuligheder er der?

Overordnet set kan du vælge mellem følgende behandlinger:

  • Filler
  • Botox

Derudover er der forskellige operationer du kan vælge, hvilket er de drastiske metoder, og en mild start kan være at bruge en rynkecreme.

Inden du kan finde en konkret pris på behandling af rynker under øjnene, er det vigtigt, at du tager stilling til, hvilken type behandling du gerne vil have. Prisen afhænger nemlig af, om du gerne vil have behandling eller operation.

Daglig brug af creme er omstændeligt men billigt, og operation er dyrt men mere langtidsholdbar. Midt herimellem er der behandlingerne med Botox og filler.

Hvilke bivirkninger kan der være ved rynkebehandling?

Når du får sprøjtet filler eller Botox ind i kroppen, kan du forvente milde bivirkninger. De omfatter typisk følgende:

  • Rødme
  • Hævelse
  • Ømhed
  • Blå mærker

Udover ovenstående kan der også være andre bivirkninger. Nogle knap så almindelige risici ved injektioner er infektion og allergiske reaktioner.

Netop på grund af de risici, der er forbundet med behandling af rynker under øjnene, er det vigtigt at du konsulterer en specialist. Vedkommende kan også rådgive dig om, hvorvidt han/hun mener, det er bedst for dig at få filler eller Botox under øjnene.

At leve sundt kan måske ikke fjerne rynker, men mindske dem

Behovet for at få filler eller Botox under øjnene kan modvirkes lidt ved at spise sundt, dyrke motion, få nok væske og søvn samt undgå rygning og øget alkoholindtag.

Andre ting, du kan gøre for at holde dig og din hud sund, er at undgå at få for megen sol. Når huden tørrer ud, bliver den mindre elastisk, hvilket kan resultere i større/flere rynker på huden. Du kan også bedre undgå rynker under øjnene, hvis du får nok væske og eventuelt bruger fugtighedscreme.

Bliv klogere på behandling af rynker under øjnene

Det er ikke kun på grund af bivirkninger, at det er nødvendigt, at du søger information og vejledning hos en specialist. Det er også på grund af komplikationer, selve behandlingsforløbet og ting du skal gøre før og efter behandlingen. Kort sagt er der mange informationer at tage stilling til, før du beslutter dig.

Derfor er det en god idé at få mindst én konsultation, inden du beslutter dig.