Fjernelse af brystimplantater

Hvis du af den ene eller den anden grund har behov for at få fjernet dine brystimplantater, har du mulighed for at få det klaret med et kirurgisk indgreb. Her på siden kan du læse mere om fjernelse af brystimplantater, hvor du bl.a. kan få information om prisen på denne type operation.

Hvad koster fjernelse af brystimplantater?

Prisen på fjernelse af brystimplantater afhænger af flere forskellige ting. Først og fremmest afhænger prisen naturligvis af, om du vil have fjernet et implantat i bare det ene bryst eller i begge dine bryster.

Dertil afhænger prisen også af, om du vil i fuld bedøvelse, eller om du har det fint med lokalbedøvelse i brysterne.

Prisen vil også afhænge af eventuelle tillæg. Hvis du eksempelvis skal have fjernet en kapseldannelse, bliver prisen højere. Du skal også betale for eventuelle ekstraoperationer som eksempelvis brystløft.

Her kan du få et overblik over, hvad du kan forvente at skulle betale for de forskellige ydelser:

  • Fjernelse af brystimplantater i én side med fuld bedøvelse: 12.000 – 22.000 kr.
  • Fjernelse af brystimplantater i to sider med fuld bedøvelse: 20.000 – 30.000 kr.
  • Fjernelse af brystimplantater i én side med lokal bedøvelse: 10.000 – 20.000 kr.
  • Fjernelse af brystimplantater i to sider med lokal bedøvelse: 15.000 – 25.000 kr.
  • Brystløft: 10.000 – 20.000 kr.

Hvordan foregår fjernelse af silikone implantater?

Fjernelse af silikone implantater foregår ved hjælp af kirurgi. Selve fremgangsmåden vil dog være afhængig af, hvordan dine implantater i sin tid er blevet indopereret.

Operationen kan foregå på følgende måde:

  • Hvis dine implantater er lagt ind via et snit i folden under dine bryster: silikonen kan fjernes gemme det gamle ar
  • Hvis dine implantater er lagt ind via et snit i brystvorten: silikonen kan fjernes gemme det gamle ar

Hvis dine silikoneimplantater i stedet er lagt ind via armhulen, eller hvis problemet er kapseldannelse, er fjernelse af brystimplantater ikke muligt via de gamle ar.

Her skal der i stedet laves nogle nye snit, som dine implantater kan komme ud fra. Snittet vil som udgangspunkt blive lagt ved brystvorten eller under brystet, men det er en beslutning, du vil tage i samarbejde med kirurgen.

I begge typer af operationer vil kirurgen sy dine ar fint sammen igen, så du får det flottest mulige resultat. Operationen kan vare fra én time og op, for det afhænger i sidste ende af, hvordan operationen skal udføres. 

Hvad sker der efter fjernelse af silikone?

Efter fjernelse af silikone vil dine ar blive syet, og så vil du blive kørt til opvågning fra narkosen under fuld opvågning. Herefter vil du få en snak med kirurgen, som vil fortælle dig, hvad du skal være opmærksom på, når du kommer hjem. Der er nemlig visse forholdsregler, som du skal tage efter fjernelse af brystimplantater.

Du vil også komme ind i et kontrolforløb, så du kan være sikker på, at dine bryster heler ordenligt, og så du ikke får nogle følger af operationen. Du vil med det samme få en tid til kontrol.