Indadvendt brystvorte

Indadvendte brystvorter er noget, som rammer både unge og ældre kvinder, og det kan få svære konsekvenser for din dagligdag. Derfor kan det betale sig at få gjort noget ved problemet, hvilket kan ske gennem kirurgi. Læs mere her på siden og få information om priser og andet.  

Hvad koster det at få fixet indadvendt brystvorte?

Priserne på at få fixet en indadvendt brystvorte afhænger først og fremmest af, om du skal have fixet begge eller kun én brystvorte. Dertil kan en ekstraoperation i form af en brystvortereduktion også være relevant.

Herunder kan du få et billede af, hvad de forskellige operationer kan koste:

  • Én indadvendt brystvorte: 5.000 – 10.000 kr.
  • To indadvendte brystvorter: 10.000 – 15.000 kr.
  • Brystvortereduktion: 10.000 – 15.000 kr.

Hvorfor har du en indadvendt brystvorte?

Der er flere grunde til, at kvinder får en indadvendt brystvorte. Hos unge pige i teenagealderen kan problemet skyldes, at brystet vokser så hurtigt, at brystets mælkegange ved brystvorten ikke kan følge med.

Også en øget kropvægt kan være årsag til en indadvendt brystvorte. Ved øget kropsvægt vil dine bryster også vokse, og her kan en konsekvens være, at dine brystvorter vender sig indad.

Nogle kvinder er også uheldige at opleve en indadvendt brystvorte som konsekvens af en sygdom i brystet.

Det kan være tilfældet, hvis det kun er den ene af dine brystvorter, som er indadvendt, men det hører heldigvis til sjældenhederne, at det er sygdom, som er årsag til en indadvendt brystvorte.

Med det sagt, så er det altid en god idé at kontakte din egen læge for at blive sikker på, at en indadvendt brystvorte ikke skyldes sygdom.

Hvad er konsekvenserne af indadvendt brystvorte?

For de fleste kvinder er konsekvensen af en indadvendt brystvorte, at brysterne ikke ser ud, som kvinden ønsker det. Det kan være et stort æstetisk problem for kvinder at have en indadvendt brystvorte, og problemet kan lede til dårligt selvværd.

Et andet problem ved indadvendt brystvorte opstår i forbindelse med amning. Den indadvendte form kan simpelthen betyde, at barnet ikke kan suge mælken fra dit bryst.

Vigtige overvejelse i forbindelse med en operation mod indadvendt brystvorte

En operation mod indadvendt brystvorte kan få konsekvenser for din evne til at amme i fremtiden, for du kan ikke være sikker på, at du kan amme efter en operation.

Derfor skal du afgøre, om du vil have flere børn eller amme mere, inden du får foretaget en operation. I de fleste tilfælde anbefales det, at du venter med at blive opereret, indtil du er færdig med at amme og ikke vil have flere børn.

Sådan foregår en operation mod indadvendt brystvorte

Under din operation mod indadvendt brystvorte, vil du modtage lokalbedøvelse i brystet. Herefter vil kirurgen lave et snit i kanten af din brystvorte, så mælkegangene kan skæres over.

Når mælkegangene mellem din brystvorte og mælkekirtlerne er skåret over, vil brystvorten have mulighed for at bule ud igen. Derfor kan snittet nu syes sammen, og du kan forlade klinikken kort tid efter.