Kapseldannelse

Hvis du har fået foretaget en brystforstørrende operation med brystimplantater, er der risiko for kapseldannelse. Her på siden kan du læse mere om denne risiko, hvad du kan gøre ved det, samt hvad en eventuel operation vil koste.

Hvad koster det at operere kapseldannelse?

Prisen på en operation mod kapseldannelse svinger fra klinik til klinik, og så afhænger den endelige pris naturligvis også af, om du bare vil have fjernet dine implantater, eller om du også vil have indopereret nogle nye.

Herunder kan du få et overblik over, hvad du kan forvente at skulle betale i de forskellige scenarier:

  • Fjernelse af kapseldannelse: 5.000 – 10.000 kr.
  • Ny brystforstørrende operation med implantater: 30.000 – 45.000 kr.
  • Ny brystforstørrende operation med eget fedt: 40.000 – 50.000 kr.

Hvad er kapseldannelse symptomer?

Kapseldannelse kan opstå hos alle, der har fået foretaget en brystforstørrende operation. Kapseldannelse betyder, at dine bryster bliver mere faste og runde, og det er noget, som kan lede til ømhed og i værste falde smerte i brystet.

Kapseldannelse opstår, fordi dine implantater er fremmedlegemer i din krop. Derfor vil kroppen i første omgang prøve at beskytte dig mod dine implantater, hvorfor kroppen vil udvikle en bindevævshinde omkring implantaterne.

Denne hinde er i sig selv ikke problematisk, men problemet opstår, hvis hinden over tid bliver ved med at vokse og indkapsle dine implantater, og det er grunden til, at kapseldannelse symptomer først og fremmest er nogle rundere og mere faste bryster, som kan være ømme og give smerte.

Hvad er risikoen for kapseldannelse implantat?

Risikoen for kapseldannelse implantat er heldigvis meget lille, og det bør derfor ikke være noget, der afskrækker dig fra at få foretaget en brystforstørrende operation.

Helt konkret er det kun 2 % af alle patienter, der vil opleve kapseldannelse i forbindelse med en brystforstørrende operation med implantater.

Hvem kan få kapseldannelse?

Der er ikke nogen specifikke patienter, som får kapseldannelse. Kapseldannelse kan ramme alle, der får foretaget en brystforstørrende operation med implantater, og du kan derfor ikke være sikker på at undgå det.

Risikoen bliver dog mindre, når du får foretaget en operation med silikone i høj kvalitet, og det kan derfor altid betale sig at gå efter netop denne type silikone.

Hvordan behandles kapseldannelse?

Kapseldannelse er ikke noget, du kan behandle med medicin, og derfor er den eneste vej frem en ny operation. Din implantater og kapseldannelserne skal med andre ord fjernes manuelt gennem et kirurgisk indgreb.

Her vil kirurgen som udgangspunkt være i stand til at lægge et snit i dine gamle ar, og du slipper derfor for nye ar. Når snittet er lagt, kan kirurgen bryde kapslen og tage dine implantater ud.

En operation som denne er din eneste mulighed for at komme problemer med kapseldannelse til livs, men operationen er simpel og hurtigt, og du kan derfor blive udskrevet samme dag.

Efter nogle måneder har du desuden mulighed for at få en ny brystforstørrende operation, så du kan genskabe dine flotte bryster med enten nye silikoneimplantater eller fedt fra din egen krop.