Store brystvorter

Hvis du ikke er tilfreds med udseendet på dine brystvorter, fordi de eksempelvis er for store eller for lange, kan du få foretaget en operation. Her på siden kan du læse mere om priser på sådanne operationer og finder meget andet nyttig information.

Hvad koster en brystvortereduktion?

Priserne for at ændre på dine brystvorter og gøre dem mindre vil variere fra klinik til klinik. Du kan dog forvente at komme til at betale et sted mellem 10.000 og 15.000 kroner for en brystvortereduktion.

Det er prisen for udelukkende at få reduceret størrelsen på dine brystvorter, og hvis du gerne vil have gjort andet ved dine bryster, er prisen en helt anden.

Hvis du eksempelvis gerne vil have en brystreduktion eller et brystløft med i prisen, skal du regne med at betale mellem 30.000 kr. og 50.000 kr.

Hvad skyldes store brystvorter?

Der er flere forskellige forhold, som kan være årsag til store brystvorter. En af de mest normale årsager er dog graviditet og amning. I forbindelse med graviditet vokser kvindebrystet, så det får den tilstrækkelige kapacitet til at producere den nødvendige mælk til barnet.

Derfor vokser huden omkring brystvorten samt selve brystvorten også. Hos nogle kvinder bliver brysterne og brystvorterne automatisk mindre igen, når amningen ophører, men nogle kvinder vil altså også opleve at stå tilbage med store brystvorter.

Også øget vægt kan lede til store brystvorter. Når du tager på, vil dine bryster vokse i samme tempo som din krop, og her følger dine brystvorter typisk også med, fordi huden omkring dine brystvorter vil strækkes ud på grund af den øgede fylde.

I disse tilfælde vil brystvorten ikke nødvendigvis blive mindre igen, selvom du taber dig, og du kan derfor stå tilbage med uønskede store bryst vorter, der ikke passer til størrelse på dine bryster.

Hvordan får du bryster uden for store bryst vorter?

Hvis du er træt af for store bryst vorter, kan du få foretaget en areola reduktion. Areola er navnet på det pigmenterede område omkring dine brystvorter, og en areola reduktion kaldes derfor også bare for en brystvortereduktion i daglig omtale.

En brystvortereduktion kan også omfatte en forkortelse af selve brystvorten, mens også asymmetriske brystvorter kan kommes til livs.

Alle reduktioner af dine brystvorter vil ske gennem en simpel operation, som ikke vil tage mere end nogle timer, hvorfor du kan blive udskrevet samme dag.

Andre operationer i tillæg til en areola reduktion

For mange kvinder er det populært at få foretaget en brystreduktion eller et brystløft i forbindelse med en areola reduktion.

Store brystvorter kommer nemlig ofte med andre problemer i brystet. Det kan eksempelvis være, hvis du har været gravid eller taget på i vægt, hvor hængebryster kan opstå og blive årsag til et utilfredsstillende look.

Hængebryster kan opereres væk med et brystløft, som hæver placeringen af dine bryster. Hvis dine bryster generelt er for store og tunge, kan du også vælge en brystreduktion.

En brystreduktion handler om at gøre dine bryster mindre massive, hvilket vil ske ved at operere væv ud fra brysterne.