Fedtsugning af arme

Det er altid en god idé at søge al den information, man kan, før man giver sig i kast med at få fedtsugning, operation eller anden kropsændrende behandling. Informationerne på denne side er ment som et startsted, så du får nogle idéer om, hvad der er væsentligt at undersøge nærmere.

Hvad koster fedtsugning af arme?

En fedtsugning af arme er en af de billigere og mere skånsomme metoder til at få tyndere arme på. Sammenlignet med operation, er der sjældent synlige tegn efter en fedtsugning. En operation vil nemlig efterlade et ar.

Prisen for en fedtsugning af armfedt ligger formentlig mellem 20.000 og 30.000 kroner. Det kan være en relativt dyr måde at få slanke arme på, men det kan være godt givet ud, hvis det til gengæld giver dig et tiltrængt skud selvtillid.

Vær opmærksom på, at der kan være betydelige tillæg, hvis du får lavet en fedtsugning (eller operation) efter et stort vægttab.

I Danmark betaler du formentlig lidt mere for en tilsvarende behandling eller operation i udlandet, men til gengæld er du dækket af en forsikring, der har været obligatorisk i Danmark siden 2013.

Årsager til mormor arme

Der er to primære årsager til mormor arme, og det er betragteligt vægttab og alderdom. Med tiden bliver huden på armene slap, og huden kan derfor nemmere komme til at hænge løst ned i flapper.

Disse flapper er sjældent kønne, og de går desværre under betegnelsen mormorarme, hvilket godt kan skurre i ørerne på ældre kvinder, der er mormor. At slap, nedhængende hud på armene kaldes mormorarme er lidt misvisende, da både mænd og kvinder kan døje med dette.

Selv yngre personer kan få de såkaldte ‘mormorarme’, og det gælder især, hvis de har tabt sig meget. Huden er elastisk, men ligesom en elastik kan blive løs og mør, hvis den spændes meget, så kan hud også miste evnen til at trække sig sammen igen.

Hvordan taber man sig på armene?

Det er svært at tabe sig på ét sted på kroppen, og armene er ingen undtagelse. Hvis du vejer for meget generelt, kan du få mindre arme ved at tabe dig. Du kan få slankere arme ved at træne dem, men hvad angår træning af mormorarme, er der grænser for, hvad større muskelmasse kan gøre.

Du vil dog kunne mindske mormorarmene ved at lave specifik træning, der træner armmusklerne. Særligt øvelser, der træner bagsiden af armene (triceps), kan have gode, opstrammende resultater.

Hvad er alternativerne til fedtsugning?

Hvis du ikke kommer af med dine mormorarme, uanset hvad du prøver af cremer og andre gør-det-selv-løsninger, så er fedtsugning eller operation et oplagt valg. Som nævnt tidligere, er fedtsugning billigere end operation. En operation af armene kaldes et armløft.

Der er følgende alternativer til fedtsugning:

  • Træning af armmusklerne.
  • Brug af cremer til at opstramme huden.
  • Brug af bandager til at ‘holde på huden’ (fungerer ligesom et korset).
  • Operation (armløft).

Fedtsugning er dermed ikke den eneste løsning. Det er relativt dyrt men til gengæld permanent (medmindre du tager på).