Løs hud på maven

Det er forståeligt, hvis du har ønsker om at få en maveoperation. Opstramning af maveskindet kan være ret dyrt, især hvis du har brug for en stor omgang. Du kan læse mere om opstramning af maven her på siden og se priseksempler på både store og små maveskindsoperationer.

Hvad koster det at komme af med løs hud på maven?

Prisen på fjernelse af maveskind er generelt i den dyrere ende, da det kræver en decideret operation og ikke kan klares med fedtsugning alene. At der tages fedt ud af maveregionen hjælper nemlig ikke på, at maveskindet er slapt.

Hvis du kan nøjes med en lille maveskindsoperation, kan du regne med at komme af med omkring 25.000-30.000 kroner. Har du i stedet brug for en stor omgang under kniven, skal du i stedet forvente at skulle betale mellem 40 og 50 tusind.

Hvorfor opstår løs hud på maven?

Desværre mister huden sin elasticitet med tiden. Det kan derfor ske for både mænd og kvinder. Kvinder har dog en ekstra grund til at få løst maveskind, og det er, hvis de har været gravide en eller flere gange.

Andre årsager til løs hud på maven er overvægt og efterfølgende vægttab, sygdomme, genetik og naturlig aldring.

Hvilken behandling/operation skal du vælge?

En fagperson på en klinik vil kunne rådgive dig om, hvad netop du skal vælge. Der findes forskellige metoder til at mindske eller komme af med løst maveskind, men den mest effektive, om end grænseoverskridende metode, er at få den løse hud fjernet kirurgisk.

Hvis du er meget generet af løst maveskind, vil du formentlig foretrække at skulle leve med et ar frem for den løse hud. Arrene er ikke kønne, men de kan i det mindste ikke ses, når du har dækkende tøj på.

Risici forbundet med opstramning af maven

Der er en række risici forbundet med at få en opstramning af maven. Maveskindet er nemlig en vigtig del af kroppen, og derfor skal du sørge for at få de informationer, du har brug for, inden du lader dig operere.

Personalet på en klinik vil kunne informere dig om risici og bivirkninger, ligesom de også vil instruere dig i, hvad du skal gøre før og efter operationen.

Hvem kan ikke få en maveskindsoperation?

En maveskindsoperation er fristende at få som svært overvægtig, da mange klinikker tilbyder samtidig fedtsugning, men overvægtige med et BMI på mere end 30 kan ikke få en operation, der fjerner maveskind.

Andre personer kan heller ikke få en operation for løs hud på maven, og det omfatter bl.a.:

  • Patienter med sygdomme relateret til kredsløb, hjerte og lunger.
  • Folk med sukkersyge (type 1).
  • Epilepsipatienter med nylige anfald.
  • Patienter der tidligere har oplevet alvorlige komplikationer ifm. bedøvelse.

Find flere informationer på klinikkernes hjemmesider

Information er nøglen til en velinformeret beslutning. Derfor bør du altid undersøge klinikkernes hjemmesider for relevant information og retningslinjer. Du kan også læse generelle informationer om maveskindsoperationer på sundhed.dk.

Sidst men ikke mindst kan du også finde før-og-efter-billeder på mange af klinikkernes hjemmesider.